Het reismandje 

Zorg er voor dat het reismandje groot genoeg is.

Een kat moet zich lekker in kunnen bewegen.
Een te kleine reismand kan Stress opleveren en er voor zorgen dat de kat er niet in wil en een negatieve associaties van krijgt.
Als je een kitten hebt en zeker bij een mainecoon, bedenk dan dat die ook weer groot word en het reismandje veel te klein kan geworden, koop dus in  een keer een grote stevige mand.
In een dierenwinkel kan je ze goed bekijken en vind je het te duur ?
Kijk dan eens op marktplaats of in de kringloop winkel.

Kom je met meerdere katten naar de trimafspraak?

Stop de katten dan niet in een mand ook al zijn de katten grote maatjes van elkaar.

Een trimbehandeling kan best wel spannend zijn voor katten en dat kunnen ze dan op elkaar af gaan reageren.
En dat levert dus weer onnodige extra stress op.

Doe een kat nooit los in de auto zonder reismandje

 • Als de kat los in de auto zit kan de kat van iets schrikken en als een wervelwind door je auto gaan rennen, je snapt dat dit zeer gevaarlijke situaties kan opleveren.
 • De kat kan bij je voet pendalen gaan verstoppen van angst en bovendien kan de kat door de autoruit vliegen als je plots moet remmen.
 • Wat ook niet handig is als je de kat zonder reismandje mee neemt is dat de kat bij aankomst buiten kan schrikken van een hond of wat anders de kat kan in paniek wegrennen en zoek raken, geloof me dit gebeurt zo vaak.
 • Wat ook vervelend is dat de kat van angst in de auto kan poepen of plassen hier wordt je niet blij van.


Beste manier van een kat vervoeren is altijd in een veilig reismandje.

kat trimmen

Tips om naar de salon te komen 


 • Zorg ervoor dat je de kat ruim op tijd binnen hebt voor je naar de afspraak komt, dat scheelt weer een zoektocht naar de kat en voorkomt dat je te laat op de afspraak bent.


 • Zet het mandje een paar dagen voor de afspraak in de woonkamer neer met een lekker kleedje er in, dan kan de kat de tijd nemen om aan het mandje te wennen.

Vaak halen eigenaren het mandje vlak voor de afspraak pas te voorschijn.
En dan weet de kat al weer genoeg en dat veroorzaakt weer stress bij de kat.
 

 • Zorg dat de kat lekker heeft gegeten een volle maag zorgt voor een goede mood op de trimtafel.


in de auto


 • zet geen radio aan in de auto het gehoor van je kat is 10x scherper dan die van de mens, zet je een radio hard aan dan zal je kat er gestrest door raken wat echt niet fijn is voor de kat.


 • in de zomer is het fijn om op warme dagen de airco zachtjes aan te zetten, en vlak voor je er bent uit te zetten dan is er niet zo een groot temperatuur verschil


Als je met een van je katten naar de trimsalon bent geweest en je komt weer thuis, zet deze kat dan even apart zodat deze kan bijkomen van het avontuur en vooral dat deze kat de gelegenheid krijgt om zich te wassen en dus de geur van de trimsalon kan afschudden.

 • Zet de kat apart en zet het reismandje bij de andere katten in de woonkamer, dan kunnen zij wennen aan de trimsalon geur.


 • Na een half uur zet je de deur op een kier en laat je de kat zelf uit de kamer lopen 


 • Gaat dit goed? Dan is er niks aan de hand gaat het niet goed, dan zet je de katten in de aparte ruimte en laat je de kat die in de trimsalon is geweest naar de woonkamer en herhaal je dit proces 
trimsalon voor katten